Gefeliciteerd met je nieuwe auto! De aankoop van een nieuwe auto is spannend en je staat waarschijnlijk te popelen om er een ritje mee te maken. Voordat je dat doet, zijn er een paar dingen waar je eerst voor moet zorgen. Hier is een snelle checklist zodat je zeker weet dat alles in orde is voordat je de weg op gaat. 

Autoverzekering 

Om duidelijke redenen zou een autoverzekering je topprioriteit moeten zijn. Niet alleen is het wettelijk verplicht, maar het biedt ook bescherming bij een ongeluk of andere schade. Zorg bij het afsluiten van een autoverzekering voor voldoende dekking die je financieel beschermt in geval van nood. Er zijn veel factoren te overwegen bij het uitzoeken van het juiste beleid – wees niet bang om rond te shoppen en verschillende polissen te vergelijken voordat je een beslissing neemt. 

Onderhoud van het voertuig 

Regelmatig onderhoud is essentieel voor elk voertuig, nieuw of gebruikt, om zijn levensduur en betrouwbaarheid te garanderen. Zorg ervoor dat je de handleiding bij je auto leest, zodat je weet wat voor onderhoud er gedaan moet worden (en wanneer). Dit omvat regelmatig olie verversen en regelmatig de bandenspanning en het profiel van de banden controleren, enz. Het lijkt nu misschien een gedoe, maar regelmatig onderhoud zal op de lange termijn tijd (en geld) besparen! 

Registratie en vergunningen  

In Nederland is het wettelijk verplicht om je voertuig binnen een bepaalde periode na aankoop te registreren bij de RDW en eventueel van een parkeervergunning te voorzien. Informeer bij de RDW welke documenten nodig zijn voor registratie en hoeveel dat kost. 

Conclusie

Nu al deze zaken geregeld zijn, kun je eindelijk genieten van je nieuwe auto zonder je zorgen te maken over mogelijke problemen in de toekomst – letterlijk! Het volgen van deze checklist geeft je gemoedsrust, omdat je weet dat alles wat nodig is geregeld is en nu rest alleen nog het leuke deel – je auto uitproberen! Veel plezier!

 

Meer informatie vind je op: unive.nl.